הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי
 
סגור חיפוש
סגור תפריט

פיקוח מוצרים מן החי

​​פיקוח מוצרים מן החי

במסגרת הפעילות השוטפת של המחלקה, מתבצע פיקוח על מוצרים מן החי על מנת לוודא כי המזון אותו צורכים תושבי העיר יהיה בטוח למאכל. 
הפיקוח נעשה ע"י בדיקת  שרשרת המזון, מהמשאית המובילה את המוצרים ועד לבית העסק המוכר את המזון. 

הנחיות לעסקים לעבודה בעת מגיפת הקורונה

לחץ כאן להנחיות

פיקוח בעסקים 

במסגרת הפיקוח בבתי עסק  הווטרינרים מהמחלקה עורכים ביקורות בבתי עסק העוסקים במזון. הביקורות מבוצעות בעסקים שמייצרים, מחזיקים ומוכרים מוצרי מזון מן החי (אטליזים, בתי אוכל, אולמות שמחה, מסעדות וכו').
תוך שאיפה לשיפור הרמה בעסק, על מנת 
בביקורות ניתנים יעוץ, הסברה והדרכה לבעלי העסק, תוך כדי מתן דגש על שמירת כללי תברואה נאותים, בדיקת אמצעי הקירור, סימון מוצרים, תאריכי תפוגה והחשוב מכל – האם המוצר ראוי למאכל אדם.
הביקורות נערכות באופן שוטף, על מנת לוודא כי המזון הנמכר לתושבי העיר בטוח לשימוש, ובמקרים בהם מתגלים מוצרים שאינם ראויים למאכל הם מושמדים במקום ע"י הרופא הווטרינר העירוני.

אטליזים

בעלי האטליזים בעיר מחויבים בקבלת רישיון ולעבוד על פי הנחיות משרד הבריאות, המפורטות בחוזר הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים פריטים 4.7 ג'-ד' לצו רישוי עסקים



פיקוח מוצרים מן החי